Πως Δρα

Οι γάτες, ως αιλουροειδή, έχουν τη φυσιολογική συνήθεια να καθαρίζονται γλύφοντας το σώμα τους. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γλυψίματος του σώματος, οι τρίχες αποκόπτονται και αρκετές από αυτές καταπίνονται από τη γάτα και φτάνουν στο στομάχι. Σε αυτό βοηθά και η φορά των καλύκων της γλώσσας που έχουν μία ελαφρά κλίση προς το εσωτερικό του στόματος.

Συνήθως, η ποσότητα των τριχών δεν είναι μεγάλη και οι τρίχες παρασύρονται με τις τροφές στο έντερο και αποβάλλονται με τα κόπρανα. Αν η ποσότητα είναι λίγο μεγαλύτερη, ενδέχεται η γάτα να εμέσει αυτές τις τρίχες. Όταν η ποσότητα των τριχών όμως είναι αρκετή, όπως συμβαίνει συχνά στις μακρύτριχες γάτες, τότε δημιουργούνται συσσωματώματα, τα λεγόμενα τριχοβεζοάρια.

Τα τριχοβεζοάρια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του γαστρικού βλενογόννου και αυτή η κατάσταση να εκδηλωθεί με ανορεξία, κατάπτωση, εμετούς, γαστρίτιδα, έμφραξη του εντέρου και διάφορες άλλες παθολογικές καταστάσεις του πεπτικού συστήματος.

Η σύνθεση της πάστας έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε κατά κύριο λόγο να μην επιτρέπει στις τρίχες να κάνουν συσσωματώματα. Περιέχει γλισχραντικές ουσίες, οι οποίες δεν αφήνουν τις τρίχες να κολλούν μεταξύ τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι τρίχες να προωθούνται προς το έντερο και να αποβάλλονται με τα κόπρανα.

Επιπλέον, οι ουσίες αυτές θα βοηθήσουν και στη σταδιακή διάλυση των συσσωμάτων που ήδη έχουν δημιουργηθεί.

Όμως, η σύνθεση της συγκεκριμένης πάστας εξυπηρετεί και ένα άλλο σκοπό. Η προσθήκη ταυρίνης, μοναδική για προϊόντα τέτοιου είδους, θα καλύψει τις ανάγκες της γάτας σε αυτό το «αμινοξύ».

Η ταυρίνη αποτελεί μία ουσία απαραίτητη στις γάτες, διότι δεν μπορούν να τη συνθέσουν από μόνες τους. Επομένως, πρέπει να την προσλαμβάνουν από την τροφή. Έλλειψη της ταυρίνης μπορεί να προκαλέσει διατατική μυοκαρδιοπάθεια, εκφύλιση του αμφιβληστροειδούς, απώλεια του τριχώματος και πρόωρη φθορά των δοντιών.

Γιατί να δώσω TrichoCat στο ζώο μου;

Το TrichoCat έχει ως στόχο να περιορίσει τα συμπτώματα και να αντιμετωπίσει τις τριχόμπαλες στο στομάχι της γάτας. Πρόκειται για μία συνήθη διαδικασία, επειδή όλες οι γάτες γλύφονται και καταπίνουν τρίχες. Με αυτό τον τρόπο, και η χορήγηση μιας πάστας για τριχοβεζοάρια θα πρέπει να ενταχθεί ση ρουτίνα διατροφής του ζώου. Η συγκεκριμένη πάστα θα ενισχύσει τη γάτα και σε ταυρίνη, ουσία απαραίτητη, επειδή οι γάτες δε μπορούν να συνθέσουν μόνες τους ταυρίνη.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search